mEnara tInjau..

Wednesday, 3 April 2013

Pasar


***بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ***

"Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang."


Kalau sebut je pasar maka, pelbagai imaginasi tentang pasar yang akan tergambar... Nampak orang jual beli..Nampak la mak cik, pak cik sibuk beli sayur beli bawang dan beraneka lagi barang keperluan. Yang kakak tak kurang sibuk memilih tudung mudung, baju peplum yang trendy katanya,..ops jangan marah..

sekadar gambar hiasan...xda kaitan yang masih hidup atau pun telah mati...^_^..


Itu baru mak cik-mak, pak cik-pak cik, kakak-kakak... Kalau adik-adik yang pergi adoi...hai.. macam-macam ragam boleh tengok.. Siap datang ber'couple-couple' lagi.. Cewah nak bagi tahu yang dorang tu cun la, paling macho sebab dah ada pasangan.. Okey mesti nak cakap jeles kan..hahaha.. Bukan apa cuma sekadar peringatan kepada semua dan untuk diri sendiri juga... Kalau betul dah bersedia secara spiritual dan rohaniah boleh la terus kahwin je.. Elakkan lah ber'couple' ikut lah seperti yang diperintah Allah s.w.t.. Insyallah semuanya indah belaka..
sekadar gambar hiasan...xda kaitan yang masih hidup atau pun telah mati...^_^..Itu satu bab belum lagi bab berpakaian ya allah 'daring' habis.. Subahanallah.. Ditegur salah tak ditegur pun salah.. semua serba salah.. Bila ditegur ni jawapan 'Jangan tengok kalau xsuke'.. eh..eh.. Ingat kita suka-suka nak tengok k..yang dia gi tayang buat apa.. lagi satu kalau xtengok nak lihat jalan macam mana..karang lain pula yang di pegang..kan lagi bahaya.. Tolong la pakai pakaian yang molek sikit.. tutup aurat anda, sayang di dedahkan sebegitu... Umpama makanan yang terdedah, pasti di kerumun lalat dan serangga berpenyakit.. Macam itu lah juga kita..nampak vouge tapi cuma dalam kalangan 'serangga pembawa penyakit'...

Inilah antara alasan mengapa tak berapa suke pergi pasar terutama pasar malam.. Itu baru pandangan mata.. Belum lagi reaksi tubuh.. dengan sesaknye.. berlaga pipi la.. eh.. ^_^.. walaupun tak sengaja tetapi mengundang rasa tak selesa.. macam nak p marah je..  nak cakap "tolong la bagi laluan tak nampak k orang nak lalu"..hahaha.. dah macam YB lak.. Daripada macam itu lebih baik tak payah pergi.. Kalau pergi pun pergi la awal-awal masa orang tak ramai lagi..

Yang penting xyah pergi kalau xda keperluan.. Save duit.. elak pembaziran.. elak dosa.. kira semua elak-elak la..


                                                              @______________@
                                                 ( *sebarkan kasih sayang -bintang kecil* )